پی پال چیست؟
پیپل (به انگلیسی: PayPal) یا پیپال یک شرکت آمریکایی است که در زمینه تجارت الکترونیکی و سامانه انتقال وجه الکترونیکی آن فعالیت میکند. سامانهٔ پیپال پرداخت و انتقال وجه را از طریق اینترنت و بصورت آنی ممکن میسازد و جایگزین مناسبی برای شیوههای سنتی نقل و انتقال وجه نقد همانند چک و حواله پولی است. پیپل یکی از بزرگترین شرکتهای پرداخت الکترونیکی در سرتاسر جهان است.
پیپل در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و عرضه اولیه سهام این شرکت در سال ۲۰۰۲ اتفاق افتاد.
خدمات
یک حساب پیپال میتواند از طریق حساب بانکی، دفاتر خدمات مالی یا کارت اعتباری شارژ شود. دریافتکنندگان از طریق پیپال نیز میتوانند پول خود را از طریق چک، واریز به حساب خود در پیپال یا واریز به حساب بانکی دریافت کنند.
پیپال روند پرداخت برای خریدهای اینترنتی، سایتهای حراج و سایر کاربردهای اقتصادی را با دریافت هزینه انجام میدهد. همچنین ممکن است برای انتقال و دریافت پول نیز هزینهای دریافت دارد که بسته به مقدار پول جابجا شده است. هزینهها بسته به نوع ارز انتقالی، شیوه انتقال، کشور ارسال کننده، کشور دریافت کننده و مقدار پول جابجا شده متغیر هستند. همچنین خریدهای انجام شده در سایت ایبی با کارت اعتباری و از طریق پیپال، اگر فروشنده و خریدار هرکدام از نوع ارز متفاوتی استفاده کنند، شامل هزینهای مازاد خواهد بود. پیپال از ضوابط و قوانین بسیار سخت و دقیق مالی برخوردار است تا از پول شویی و انتقال درآمدهای غیرمشروع جلوگیری کند. در سوم اکتبر ۲۰۰۲، پیپال به عنوان یک شرکت جانبی کاملاً به مالکیت ای بی درآمد. دفاتر مرکزی پیپال در شهر سن هوزه، ایالات متحده آمریکا و در مجاورت دفاتر شرکت ایبی مستقر هستند.[۴]
گستره فعالیت
ستاد مرکزی پیپال در سن هوزه
امروزه پیپال در ۱۹۰ بازار فعالیت میکند و بیش از ۲۳۲ میلیون حساب دارد که بیش از ۸۷ میلیون آن فعال هستند. پیپال به مشتریان اجازه میدهد تا به ارسال، دریافت و نگهداری پول در ۲۴ ارز مختلف بپردازند. پیپال در ۲۱ کشور دفتر منطقهای دارد.
قابل ذکر است که شرکت پی پال به تبعیت از قوانین ایالات متحده در زمینه تحریم ایران، به کاربران داخل ایران سرویس دهی نمیکند.در فروردین ماه ۱۳۹۴ دولت آمریکا پیپل را به علت نقض تحریمهای ایران و چند کشور دیگر هفت میلیون دلار جریمه کرد.
کشورهای غنا، ترکیه، پاکستان، عراق، افغانستان و همچنین کشورهایی که در لیست تحریم های اقتصادی ایالات متحده هستند از دریافت خدمات از طریق پی پال محروم هستند
پی پال, ارزهای مجازی, پرداخت اینترنتی, خرید ریالی ارزهای شما